Hallo, mijn naam is Bob

Ik was een gezonde Hollandse vent van 25 jaar oud, had een leuke baan, samen met mijn vriendin net een huis gekocht en met haar een toekomst vol dromen. Ik had een leuk en druk sociaal leven wat ik invulde met golfen, uit eten gaan, op zijn tijd een drankje drinken met mijn vrienden en het coachen van ons voetbalteam. Totdat ik na het kijken van een voetbalwedstrijd op tv met mijn vrienden ziek thuis kwam.

Ik ben in het ziekenhuis beland en daar slapende gehouden, ik bleek de meningokokkenbacterie type Y sepsis te hebben. In de dagen en weken na die avond hebben artsen en ikzelf gevochten voor mijn leven. Dit is gelukt maar het is wel helaas ten koste gegaan van mijn onderbenen, die ben ik kwijt geraakt. Tevens is de functionaliteit van mijn handen ook zeer beperkt. Ik heb op mijn lijf diverse littekens van diverse operaties en huidtransplantaties. Maar ik leef nog en daar ben ik heel erg blij om .

Ik ben nu dus een gezonde, maar ook gehandicapte Hollandse vent van ondertussen 26 jaar. Mijn baan ben ik inmiddels kwijtgeraakt, maar ik heb nog wel dezelfde toekomstdromen als voordat ik ziek werd. Ook mijn sociale leven probeer ik net zo in te vullen als dat ik voorheen deed.

Wel loop ik door mijn beperkingen tegen heel veel problemen aan. Er zijn voor al dit soort problemen ook al een hoop oplossingen maar deze kosten heel veel geld. Ook heb ik ondervonden dat er maar weinig vergoed wordt of soms alleen maar een gedeelte.

Daarom is stichting Build On Bravery opgericht: om via giften, activiteiten en donaties geld in te zamelen om mij, en in de toekomst ook andere patiƫnten die dit hebben meegemaakt, wel aan deze hulpmiddelen te helpen.